HomeRecepten Thaise kip met paprika, kokos en rijstnoedels

Thaise kip met paprika, kokos en rijstnoedels

Posted in : Recepten on by : bvk

Dit recept is gebaseerd op een gerecht wat ik ooit in Thailand gegeten heb maar in de loop der jaren heb aangepast. Het is zoals veel Thaise gerechten vrij pittig, maar wel goed in balans en de peper overheerst niet. Je kunt natuurlijk minder hete pepers gebruiken, maar dan doe je mijns inziens wel afbreuk aan het gerecht.

Ingredienten:

Marinade:

400 gram kipdijfilet
2 eetlepes tamarinde pasta
1 eetlepel oestersaus
1 eetlepel vissaus

Voor het gerecht:

2 paprika’s (kleur maakt niet uit, maar een rode en een groene is prima)
6 rawit pepers
3 tenen knoflook
2 grote sjalotten
1 stengel citroengras (sereh)
1 stuk laos (4 cm)
6 djeruk peroet blaadjes
2 eetlepels rode currypasta
1 grote lenteui
1 half blik kokosmelk (200 ml)
1 eetlepel vissaus
1 eetlepel oestersaus
200 gram rijstnoedels (plat, 10mm)
4 stelen koriander

Voorbereiding:

Snij de dijfilets door de helft en die delen weer in drieen zodat je mooie stukjes krijgt. Meng in een kom met de tamarinde, vissaus en oestersaus en laat dit marineren in de koelkast.

Kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzing en zet apart.

Maak de paprika’s en sjalotten schoon en snij in reepjes. Doe hetzelfde voor de pepers en de knoflook, maar dan fijner. Kneus het citroengras (sla er flink op met de achterkant van je koksmes) en snijd de laos in plakjes van 2 mm dik. Maak de lenteui schoon en ook deze mogen in schuine plakjes van een halve centimeter gesneden worden.

Zo ziet je “mise en place” er dan uit:

Bereiding:

Zet een grote wok op het fornuis, voeg 4 eetlepels (arachide, rijst of zonnebloem) olie toe en wok op hoog vuur achtereenvolgens de sjalotten, paprika, vlees, peper en knoflook. Draai het vuur lager en voeg de currypasta en de eetlepels saus toe. Roer goed door en doe de djeruk, sereh, laos en kokosmelk erbij. Nogmaals goed doorroeren, zet het vuur laag en laat nog 10 minuten pruttelen tot de kip gaar is.

Meng de noedels door de curry, breng alles weer op temperatuur en serveer met wat er over gestrooide verse koriander en lenteui. Wat limoensap erover sprenkelen doet het ook goed.

ทานให้อร่อย oftewel eet smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published.