HomeRecepten Gevulde paprika met saffraanrijst

Gevulde paprika met saffraanrijst

Posted in : Recepten on by : bvk

Ingredienten:

500 gram lams of rundergehakt
1 ui
2 tenen knoflook
2 eetlepels komijnzaad
2 theelepels zwart komijnzaad
1 groene peper
6 takjes tijm
olijfolie

3 paprika’s
150 gram Feta

2 koppen rijst
Een “husje” (zegge 0,2 gram) saffraan

Voorbereiding:

Snipper de ui en hak de knoflook en peper fijn. Maal het komijnzaad fijn in een vijzel of kruidenmolen. Ris de tijm. Snijd de paprika’s door de helft en verwijder de zaadlijsten. Snij de feta in kleine blokjes. Doe de saffraan in een kommetje met lauwwarm water om deze zachtjes kleur af te laten geven.

Bereiding:

Zet een braadpan op met een aantal eetlepels olijfolie en laat hier de gesnipperde ui langzaam in garen, voeg ook wat zout toe. Als de ui begint te kleuren kunnen de knoflook, peper en komijn erbij, roer goed door. Na een paar minuten (het begint nu lekker te ruiken 😉 ) het vuur wat hoger en bak het gehakt rul. Vuur weer laag, voeg de tijm en de helft van de feta toe, roer goed door en laat zachtjes garen. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.

Zet het vuur onder de pan uit en laat het gehaktmengsel afkoelen. Vul de paprika’s daarna met het mengsel en wikkel deze in aluminium folie. Leg deze op een rooster of bakplaat en laat 30 minuten in de oven garen. Zet ondertussen de rijst op: Doe de rijst in een kookpan, voeg daaran het water met de saffraan en vul aan tot het water een vingerkootje onder staat. Nog wat zout erbij en breng zachtjes aan de kook en gaar de rijst.

Haal de paprika’s na 20 minuten uit de oven, vouw de folie open, leg de andere helft van de feta bovenop de paprika’s en zet terug in de oven voor de resterende 10 minuten.

Serveren:

Pak een groot bord, maak in het midden een mooi hoopje saffraanrijst en leg de gevulde paprika’s erbij. Eventueel nog even met een brander over de kaas en maak af met een takje tijm. Als garnituur zijn wat kalamata olijven en tzatziki natuurlijk heel passend 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.