HomeRecepten Ragù met paddenstoelen en paprika

Ragù met paddenstoelen en paprika

Posted in : Recepten on by : bvk

Ingredienten:

500 gram gemengd (slagers) gehakt
2 sjalotten
3 tenen knoflook
2 paprika’s (rood en groen)
250 ml room
Diverse verse kruiden (rozemarijn, tijm, bonenkruid) van elk 2 takjes.
200 gram diverse gedroogde(en geweekte) paddenstoelen (cantharellen, eekhoorntjes brood, trompettes, champignons)
2 eetlepels tomatenpuree
Peper en zout

Bereiding:

Week de paddenstoelen in een kom met warm water en zet apart.

Gaar in een braadpan de gesneden sjalot in olijfolie met wat zout tot de sjalot begint te kleuren, voeg nu de knoflook toe en het gehakt. Bak het gehakt rul, doe de tomatenpuree erbij en laat het geheel even doorsudderen. Doe nu de in blokjes gesneden paprika erbij en bak even door. Nu kunnen de paddenstoelen erbij inclusief het weekvocht en ook de room. Breng aan de kook, draai het vuur laag en voeg de verse kruiden toe. Breng op smaak met peper en zout en laat de saus garen en inkoken tot ongeveer 2/3e.

Serveer met tagliatelle en drapeer met wat bonenkruid en parmezaanse kaas.

Wijnadvies:

Ik doe mijn boodschappen bij de Jumbo en probeer daar vaak wat nieuwe flesjes wijn uit. Zo heb ik nu de wijnen van Montaignan ontdekt, een wijnmaker uit zuid Frankrijk. Bij dit gerecht bleek hun rosé (gemaakt van Cinsault en Merlot) meer dan prima te smaken!

Leave a Reply

Your email address will not be published.